Spoštovani!

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021in bo v Uradnem listu RS, dne 29. 3. 2021.

Pouk: v tem času poteka na daljavo preko aplikacije ZOOM in sicer na podoben način, kot v predhodnem zaprtju šol. Informacije o poteku pouka bodo učenci dobili od učiteljev v naslednji dneh.

Nujno varstvo: organizirano bo za učence od 1. do 3. razreda. Organizira se za učence, katerih sta starša (ali eden od staršev, ki je samohranilec), zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti,v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morate starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) razrednikom predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Obrazec boste prejeli od razrednika na vašo zahtevo.

Skupine za izvedbo nujnega varstva učencev od 1. do 3. razreda se oblikujejo iz učencev istega razreda (od 8 do 10 učencev) oziroma do največ 15 učencev. Tako oblikovana skupina se ohrani ves čas veljavnosti odloka.

Prehrana: za učence od 1. do 3. razreda, ki bodo vključeni v nujno varstvo, bomo zagotovili šolsko prehrano (malica, kosilo, popoldanska malica).

Za učence, ki imajo subvencionirano kosilo, organizira šola topli obrok. Prevzem po istem protokolu, kot pri prejšnjem zaprtju šol . Na obrok se prijavite na: pdebeljak1@gmail.com.

(Skupno 393 obiskov, današnjih obiskov 1)