Dragi zadobrovoljčki!

Delo na daljavo nam ne uspeva tako, kot bi si želeli. Učitelji smo se zelo potrudili, da bi bil teden pred počitnicami uspešen. Dobro  smo se pripravili  na tak način dela. Naša šola že nekaj časa uporablja Arnesove spletne učilnice . Učence smo pred karanteno pripravili na delo preko spletnih učilnic (razdelili ključe, jim pokazali, kako se učilnica odpre, odgovarjali na njihova vprašanja…). V tem tednu naj bi testirali, če znamo uporabljati tehniko za delo na daljavo.

Zatajila je država in spletna platforma Arnes. Vse se je sesulo takoj prvi dan. Kljub obljubam ministrice, da bo danes delovalo, se je spet sesedlo.

Danes so nekateri učitelji že opravili prve sestanke preko ZOOM aplikacije. S tem bomo nadaljevali do počitnic.

Učenci: Velika pohvala učencem za delo v težkih razmerah. Vesel sem, da ste se takoj znašli in preko mailov obvestili učitelje, da nekaj ni tako, kot smo bili dogovorjeni.

Med počitnicami bomo pripravili protokol za delo naprej, če bo potrebno še ostati doma.

Starši: Učitelji bi radi delali, nismo mi krivi, če se podira sistem. Hvala, ker nas obveščate, nekateri tudi svetujete in ponujate pomoč. Naša /vaša šola se je odločila, da bo uporabljala enoten komunikacijski kanal Arnes spletne učilnice in ZOOM. Vemo, da trenutno to ne deluje tako, kot bi moralo. Obstajajo tudi druge platforme, ki se ravno tako rušijo. Morate pa vedeti, da je zamenjava izredno zahtevna naloga. Upam, da bosta Ministrstvo in Zavod za šolstvo v najkrajšem času uredila, da bomo lahko učinkovito izvajali vzgojno izobraževalni proces v zadovoljstvo vseh deležnikov.

Lep pozdrav,

Vlado Znoj

Ravnatelj

 

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)