Učenke, učenci in starši:

Kot ste bili že obveščeni iz medijev, začenjamo s poukom na daljavo. Način dela je bil opisan že v prejšnji novici. Po navodilih Zavoda RS za šolstvo in v dogovoru z učiteljskim zborom  smo nekaj stvari spremenili.

Delo bo potekalo na naslednji način:

  • 6. – 9. razred bo imel pouk v živo preko ZOOM-a po veljavnem urniku v obsegu do polovice ur na urniku pri posameznem predmetu. Druga polovica ur bo izvedena preko spletnih učilnic. Kdaj bo ura v živo, bodo učencem sporočili učitelji, ki poučujejo predmet, po svojih komunikacijskih kanalih.  Vsa pojasnila bodo učenci dobili od razrednikov v ponedeljek (9.11.) zjutraj na razredni uri.
  • 1. – 5. razred bo imel pouk po naslednjem urniku: 8.20 – 10.00 in od 11.00 – 12.30 v živo preko ZOOM-a. Tudi tukaj bodo razredniki prilagajali dolžino video konferenc (odvisno od teme, zahtevnosti snovi, utrujenosti učencev …).
  • Od 14.00 – 15.30 bodo učitelji podaljšanega bivanja na ZOOM-u dosegljivi za pomoč pri učenju in reševanju nalog. Tukaj prisotnost učencev ni obvezna.
  • Učenci s posebnimi potrebami bodo povabljeni na ZOOM sestanke s strani njihovih učiteljev.
  • POMEMBNO: Na vseh urah, ki potekajo v živo, je obvezna prisotnost učencev. Obvezna je tudi vklopljena kamera. Samo tako je lahko zagotovljena dvosmerna komunikacija.

Vabila na ZOOM sestanke boste dobili po ustaljenih komunikacijskih kanalih s strani razrednikov.

Poleg pouka v živo bodo učenci imeli dostop do gradiva preko spletnih učilnic.

Učenci bodo lahko spremljali pouk preko računalnikov, tablic ali telefonov. Na šolo smo dobili 7 (sedem)  računalnikov, ki jih bomo še z drugimi desetimi iz računalniške učilnice posodili tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Izposodili bomo tudi 10 tablic. Za izposojo obvestite razrednika in pokličete Polono Debeljak v ponedeljek, 9.11. od 9.00  do 12 ure.

Vlado Znoj

Ravnatelj

(Skupno 906 obiskov, današnjih obiskov 1)