BRALNA ZNAČKA

Letos poteka 63. sezona branja za Bralno značko. Branje nas zvabi v drug svet in nas ponese marsikam, zato vabljeni s knjigo v svet.

Bralna značka spodbuja prostovoljno branje v prostem času. Osnovala sta jo pisatelj Leopold Suhodolčan in prof. Stanko Kotnik. Prve – Prežihove značke – so bile podeljene maja 1961 na Koroškem. Od začetka devetdesetih let, ko se je gibanje posodobilo z motivacijskim programom S knjigo v svet, je to tudi njeno geslo.

Učenci lahko pripovedujejo knjige primerne njihovi starosti in da prebrano razumejo. O prebranih knjigah se pogovorijo z učiteljico ali knjižničarko.

Sodelovanje v projektu Poletavci in Najpoletavci se učencem prizna kot eno prebrano knjigo. Potrdilo prinesejo pokazat mentorici.

Za učence od 6. do 9. r. bralna značka poteka v knjižnici, od 19. 9. naprej, ob ponedeljkih od 13.00 do 14.00 in ob četrtkih ob 13.30 do 14.00. Naenkrat lahko predstaviš 2 knjigi, če nihče ne čaka, pa lahko več. Pripoveduješ lahko tudi ob drugih dnevih od 13.30 naprej, če ne poteka izposoja. V dogovoru s knjižničarko pa tudi pred poukom, ob 7.45.

 

 

 

(Skupno 1.039 obiskov, današnjih obiskov 1)