Prometna varnost

Prometna varnost učencev je predvsem skrb staršev ali zakonitih zastopnikov, ki morajo poskrbeti, da znajo njihovi otroci varno sodelovati v prometu in jih morajo, dokler tega še ne zmorejo sami, spremljati ali jim zagotoviti spremstvo v prometu, tudi na šolskih poteh. Skrb lokalnih skupnosti, šol, svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter drugih strokovnih organov in organizacij pa mora biti, da poskrbijo za zagotavljanje pogojev za varstvo otrok (varne prometne površine, preventivne dejavnosti, vzgojne akcije in pomoč pri prečkanju ceste na najnevarnejših mestih na šolskih poteh), še posebej v prvem tednu septembra, ko se na prometnih površinah pojavljajo tudi prvošolci.

 

Prihajanje  učencev  v šolo in obnašanje v prometu

Učenci naše šole prihaja v šolo s šolskim prevozom, peš, s kolesom oziroma jih pripeljejo starši. Učenci in starši morate poznati osnovna pravila obnašanja v prometu glede na različne načine prihajanja v šolo in odhajanja domov.

Več si lahko preberete v našem načrtu šolskih poti OŠ Zadobrova.

Načrt šolskih poti 

Sprememba šolskih prevozov

Do zaključka del na Šmartinski cesti bo spremenjena pot šolskega prevoza. Zbirališče odhodov bo na parkirišču Sneberskega nabrežja nasproti križišča Šmartinske ceste in Sneberske ceste.

Dodatne informacije boste dobili po elektronski pošti.

(Skupno 1.490 obiskov, današnjih obiskov 1)